onsdag den 14. september 2016

Halloweenfesthttps://www.grapevine.dk/halloweenpynt


Hvornår er der halloween?

Halloween er ikke en af de traditionelle højtider, som man plejede at fejre som barn, men ikke desto mindre er halloween for nutidens børn blevet en af årets sjoveste fester!

Halloween kommer præcis på det rette tidspunkt af året hvor efterårsmørket har lagt sig, og hvor der endnu er langt til jul, og børnene endnu ikke er begyndt at længes efter julemanden. Der råder ofte stor forvirring over hvornår det er halloween, men halloween falder altid d. 31. oktober.

I følge amerikansk tradition klæder børnene sig ud som noget uhyggeligt til halloween, husk til de mindre børn er det måske ikke så passende at klæde sig alt for uhyggeligt ud, så de ikke selv bliver for skræmte. Børnene går rundt blandt nabohusene og siger ”trick og treat”. På dansk er”trick or treat” blevet til ”slik eller ballade”. Traditionen er at der hvor de ringer på, dvs. dem der åbner døren skal give noget slik, ellers bliver de udsat for noget ballade af en eller anden slags. Børnene plejer at synes at dette er utroligt sjovt at være ude på "slik eller ballade". Det er en god idé at de voksne følger med rundt i baggrunden, for en sikkerheds skyld, så børnene ikke ringer på hos nogen som de ikke kender. 

Ud over "slik og ballade" for børnene kan man også holde en halloweenfest som evt. både er for børn og voksne. Det kan også være sjovt for de voksne at klæde sig uhyggeligt ud for at skabe den helt rigtige halloweenstemning.

Til en halloweenfest hører sig selvfølgelig noget sjov halloween underholdning. Prøv fx en halloweenskattejagt til de mindre børn eller en cool mobilskattejagt for de lidt ældre eller til de voksne kan man lave en stemningsfuld halloween quiz.

Her får du masser med idéer til hvordan du holder en vellykket halloweenfest
Her finder du masser med inspirerende halloween opskrifter
Prøv grapevines halloween buffet

Halloween musik
Skab den rette stemning til halloween festen med musik og lydeffekter! Vi har lavet færdige spillelister til halloween festen - en til børnenes halloween fest og en til de voksnes. Spillelister til halloween festen her.


Halloween pynt
Sådan skaber du ægte halloween stemning! Skridt-for-skridt til en fin græskarlygte og skabeloner og flaskeetiketter til at bestille gratis! Halloween pynt & skabloner
http://www.grapevine.dk/halloweenpynt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar